Menstruációs bugyi

A menstruációs bugyik olyan innovatív és kényelmes megoldást nyújtanak a menstruációs időszakban, amelyek megkönnyítik a nők életét. Fenntartható anyagokból készülnek, amelyek lágyak a bőrhöz, és speciális technológiával rendelkeznek a hatékony nedvszívás és szagtalanítás érdekében. Környezetbarát alternatívát jelentenek a hagyományos tamponok és betétek helyett, csökkentve a termelődő hulladék mennyiségét. A menstruációs bugyik segítenek abban, hogy a menstruációs időszakot a lehető legkényelmesebben és magabiztosabban éljük meg.

Minden menstruációs fehérneműnk 3 réteg nedvszívó anyagból készül. Az első réteg a biopamut, ami lehetővé teszi a vér áteresztését a második rétegbe, ami egy ultravékony nedvszívó réteg, amely hatékonyan köti meg a nedvességet, így biztosítva a száraz érzetet. Majd következik egy vízálló réteg, ami biztosítja, hogy ami oda bejutott az ott is maradjon

A bugyi könnyen tisztítható, nincs szükség speciális mosószerekre, azonban van néhány tanács annak érdekében, hogy minél tovább megőrizze hatékonyságát.
Az első használat előtt mosd ki a bugyit
30°-on.
Minden használat után hideg vízzel öblítsd ki, nyomkodd addig, amíg a víz tiszta nem lesz, majd tedd be a mosógépbe és mosd ki a többi ruháddal együtt
30°-on.
Ne használj öblítőt, mert az maradványokat hagyhat maga után és csökkentheti az anyag nedvszívó képességét. Válassz inkább természetes illóolajokkal illatosított mosószert, ha szükséges.
Ezután, szárítsd a szabad levegőn, ne tedd a radiátorra és szárítógépet se használj!

Ha a bugyi ülepvarratánál vért tapasztalsz, vagy enyhe nedvességet érzel, akkor az azt jelzi, hogy hamarosan cserélni kell. Ne aggódj, amint elkezded használni, hamar kitapasztalod, hogy meddig marad teljesen szivárgásmentes.
Minden nő menstruációs intenzitása más és más, vannak, akik csak naponta egyszer cserélik, míg másoknak gyakrabban lehet rá szükségük, az idővel megtapasztalod, hogy számodra milyen gyakran szükséges.

A cseppszám a bugyi képességét jelzi, hogy mennyi vért tud magába fogadni.
1-2-3 csepp: A könnyű és közepes napokra terveztük, és 1-2 tamponnyi vér befogadására képes. Ideális lehet a menstruáció elején vagy a végén, amikor a vérzés kevesebb.
3-4-5 csepp: A közepes és erős napokra terveztük, és 3-4 tamponnyi vér befogadására képes. Jó választás lehet a menstruáció közepén, amikor a vérzés intenzívebb.
Fontos tudni, hogy ezek a cseppszámok becslések, hiszen minden nő különböző, és az egyes napok során a vérzés mennyisége is változhat. Figyeld a tested jeleit és tapasztald ki, hogy számodra melyik a legjobb választás.

Kétféle anyagból készítjük a menstruációs bugyikat. Biopamutból és újrahasznosított poliészterből.
A biopamut alapanyagunk organikus gazdálkodásból származik, és GOTS tanúsítvánnyal rendelkezik.


A GOTS a világ legelismertebb fenntarthatósági tanúsítványa a textiliparban. Ez a szabvány garantálja, hogy a termékek organikus alapanyagokból készülnek, és azokat fenntartható módon termesztik, kizárva a vegyi anyagok és génmódosított szervezetek (GMO-k) használatát, illetve az egész gyártási folyamat etikus és környezetbarát.

Hipoallergén, nem okoz irritációt, vagy allergiás reakciót, légáteresztő, rendkívül puha magas minőségű textília.

Az újrahasznosított poliésztert olyan forrásokból állítják elő, mint például a PET palack, a textilipari hulladék, vagy az óceánokból kihalászott halászhálók. Az előállításához 59%-al kevesebb energia szükséges, és az ökológiai lábnyoma is 32%-al kisebb a poliészterrel összehasonlítva, ezáltal környezetbarát választás. Rugalmas, tartós, gyorsan szárad, kényelmes viselet.

1–9 termék, összesen 33 db