Fenntartható divat

A fenntartható divat napjainkban egyre nagyobb figyelmet kap a divatiparban. A kifejezés alatt olyan ruházati és kiegészítő termékeket értünk, amelyek környezetbarát módon kerülnek előállításra, és amelyek hosszú távon fenntarthatóak. A fenntartható divat nem csupán egy egyszerű trend, hanem egy olyan mozgalom, amelynek célja a környezetvédelem és az etikus gyártási folyamatok előtérbe helyezése.
Az egyik legfontosabb aspektusa a fenntartható divatnak az anyagválasztás. A tervezők és márkák egyre inkább organikus, újrahasznosított és környezetbarát anyagokat használnak fel, hogy csökkentsék a textilipar negatív környezeti hatásait.

Az Art on Me és a fenntarthatóság

Az AOM a környezettudatos, fenntartható divat márkák egyike. Kis szériás, egyedi tervezésű ruháit Magyarországon készíti, többségében organikus pamut, bambusz és újrahasznosított alapanyagokból, szem előtt tartva a szabás során keletkezett hulladék minimálisra csökkentését. Olyan termékeket készítünk, amik nemcsak alapanyagban, hanem funkciójukban is fenntarthatók, – az alap ruhából csatok segítségével – többféleképpen viselhetők.

Fő alapanyagunk a biopamut, ami GOTS tanúsítvánnyal rendelkezik, (Global Organic Textile Standard) nem tartalmaz a hagyományos ruhagyártásban megszokott, egészségre vagy környezetre káros anyagot, etikus munkakörülmények között és környezetbarát eljárásokkal készül.

A fenntartható divat alapelveit szem előtt tartva a fentiek mellett arra is törekszünk, hogy a tervezett ruhadarabok időtállóak legyenek. Az eldobható ruhák és gyors divat cikkek helyett olyan darabokat igyekszünk tervezni, amelyek hosszú ideig használhatók, és hosszútávon is divatosnak számítanak. Legfontosabb célkitűzésünk a teljes átalakulás a fenntarthatóság irányába, termékeink tervezésénél, gyártásánál és csomagolásánál minimálisra csökkentve ökológiai lábnyomunkat.

1–9 termék, összesen 62 db

Shopping Cart
Scroll to Top